Veel gestelde vragen

Hulp nodig? 
Aan de hand van de onderstaande vragen wordt jouw vraag wellicht beantwoord

Wil je direct met ons in contact komen? E-mail ons.

1. Klik op Inloggen bovenaan de homepage.
2. Voer je e-mailadres en je wachtwoord in.
3. Klik op Inloggen.
4. Je bent nu ingelogd. Je gebruikersnaam is zichtbaar op de plek waar eerst Inloggen stond.

Check eerst of uw inloggegevens kloppen en of u geen tikfout gemaakt hebt. Lukt het echt niet? Vul dan het contactformlier in: zo kunnen we snel nagaan wat het probleem is.

1. Klik op Inloggen.
2. Klik op ‘Wachtwoord vergeten’ en vul uw e-mailadres in.
3. Okdier stuurt u een e-mail: volg de instructies en kies een nieuw wachtwoord.

Een account wordt geblokkeerd als de regels of voorwaarden meerdere keren overtreden worden. Ook als er duidelijk sprake is van reclame of spam mag u geen advertenties meer plaatsen op onze website. Denkt u dat het om een vergissing gaat? Dien dan via het contactformulier een verzoek in om uw account weer te activeren.

1. Klik rechtsboven op je naam.
2. Kies voor Uitloggen.
3. Je bent nu uitgelogd.

Wanneer u een advertentie hebt gevonden die u aanspreekt kun u kiezen voor meer informatie. Vervolgens zie u aan de rechterkant van de advertentie een knop met reageren waarna er een formulier verschijnt. Vul deze zo volledig mogelijk in en verstuur deze vervolgens naar de adverteerder.

Gebruik altijd uw gezond verstand. Is de voorgestelde prijs te mooi om waar te zijn? Wees dan alert! Vergelijk de vraagprijs altijd met de prijzen van gelijkaardige dieren en stel altijd kritische vragen aan de verkoper.

We mogen u GEEN informatie geven over zoekertjes die niet meer online staan. Ook de persoonlijke gegevens van de adverteerder geven we NIET vrij. Als een advertentie niet meer online staat, betekent dat meestal dat de adverteerder zijn advertentie verwijderd heeft omdat het dier verkocht is.

Om een advertentie te kunnen plaatsen dient u eerst een account aan te maken. Vervolgens kunt u in uw profiel kiezen voor advertentie plaatsen. Vul vervolgens alle gegevens in en klik op advertentie plaatsen

Voordat u een advertentie plaatst kunt u kiezen voor 1 dag promotie, 7 dagen promotie en 7 dagen promotie op de homepage. D.m.v. deze opties wordt de advertentie extra uitgelicht.

U bepaald zelf hoeveel een advertentie mag kosten. U kunt ervoor kiezen om een advertentie gratis te plaatsen. U kunt kiezen voor een advertentie met 1 dag promotie (€3,99). U kunt kiezen voor een advertentie met 7 dagen promotie (24,99) en voor een advertentie met 7 dagen homepage vertoning (€39,99).

Om de site voor alle bezoekers gebruiksvriendelijk en overzichtelijk te houden is het volgende niet toegestaan:: dubbele advertenties, Grapjes, Geld, Overmatig gebruik van trefwoorden, Rare tekens, Reclame, Verboden items en/of diensten zijn niet toegestaan.

Uw advertentie blijft 2 weken online staan. Kiest u voor een betaalde variant dan wordt dit verlengt met 60 dagen.

Als u kiest voor een betaalde variant zal deze direct op de website verschijnen. Kiest u voor een gratis advertentie, dan wordt deze eerst gecontroleerd door één van onze medewerkers.

Onder het kopje mijn advertenties kunt u kiezen voor ‘advertentie verwijderen’. Uw advertentie is dan definitief verwijderd.

Wanneer u een account hebt aangevraagd kunt u bovenaan uw profiel kiezen voor keurmerk aanvragen. Vraag het keurmerk aan door het formulier in te vullen.

Het keurmerk heeft aanzienlijk veel voordelen voor de verkoop van uw dier. Zo zal u aanzienlijk meer reactie ontvangen, heeft u een jaar lang goede reclame, wekt u veel vertrouwen als verkoper en onderscheidt u zich aan de hand van certificering.

Het keurmerk is 1 jaar geldig. Hierna moet opnieuw controle worden uitgevoerd om de kwaliteit van het keurmerk te waarborgen

Het keurmerk ontvangt u niet zomaar. Aan de hand van een checklist en een opgeleide Okdier-medewerker wordt gecontroleerd of u in aanmerking komt voor het keurmerk. Het keurmerk is vervolgens 1 jaar geldig. In dit jaar kunnen onverwachte controles worden uitgevoerd om de kwaliteit van het keurmerk te waarborgen.

We houden ons dagelijks bezig om met uw hulp onze website schoon en overzichtelijk te houden. Dit doen wij door het verwijderen van verdachte advertenties naar aanleiding van tips van onze bezoekers. Indien er sprake is van mogelijke oplichting, kunnen we ook overgaan tot het blokkeren van profielen van bezoekers.

Bij twijfel mag u de verdachte e-mail altijd doorsturen naar info@okdier.nl. U mag snel een antwoord verwachten.

Diervriendelijk en transparantie zijn de kernwaarden waardoor Okdier is opgericht. De website is zo ontworpen dat een koper en verkoper veel informatie kunnen uitwisselen waardoor het vinden van een nieuwe huisjes voor een dier met veel meer vertrouwen moet verlopen.

Okdier staat altijd voor u klaar. Neem gerust contact op via het contactformulier

Okdier is een advertentiewebsite speciaal ontwikkeld voor dieren. Okdier biedt onder andere de mogelijkheid om uitgebreide advertentie te plaatsen met veel informatie over het dier. Daarnaast bevat het een uitgebreid ‘neem contact op’ formulier zodat jij als koper weet met wie je te maken hebt. En tot slot biedt Okdier de mogelijkheid om een keurmerk aan te vragen, zodat bezoeker van de site kunnen zien welke verkopers extra zijn controleert, waardoor u als koper weet dat de diertjes van goede komaf zijn.