Tips & Tricks

Kopen

TIP 1: Wees eerlijk
Om het juiste huisdier te vinden en om de koper te overtuigen dat jij de beste keus bent voor hun dier, moet je eerlijk zijn! Gebruik het berichtenvak na het klikken op ‘neem contact op’ en vul deze zo volledig mogelijk in. Leg hierbij uit waarom jij de beste keus bent als nieuwe baasje en schets een zo goed mogelijke thuissituatie. De verkoper zal het waarderen dat je veel over zelf verteld en kan een goed beeld krijgen waar zijn of haar diertje zou kunnen gaan wonen.

TIP 2: Schrijf een goed verhaal
Een goed verhaal bevat de volgende aspecten: vertel wie je bent, hoe oud je bent en waar je vandaan komt. Schrijf in je verhaal waarom juist nu een plekje is voor een dier en waarom jouw huis een goede basis zou zijn. Vertel iets over je kennis en wat je het diertje te bieden hebt. Verwerk al deze punten in jouw persoonlijke verhaal en je zal beloont worden met een positieve reactie.

Tip 3: Creëer de gunfactor!
Het is belangrijk dat beide partijen een goed gevoel hebben bij het proces, en er moet de ander ook wat gegund worden. Aan de andere kant moet iemand je ook altijd serieus nemen. Als de ander denkt dat hij je niet kunt vertrouwen, dan gaat hij je nooit uitnodigen om naar het dier te komen kijken. Zorg je dat je open en eerlijk overkomt en stuur desnoods een link van je social media kanaal, waardoor de verkoper een beter beeld zal krijgen met wie hij aan het praten is.

Tip 4: Wees op de hoogte
Reageer niet op de eerste de beste advertentie. Verdiep je eerst in welke dier het beste bij jou zou passen. Lees ook iets meer over de soorten rassen. Zo kunnen kinderen een betere combinatie zijn met het ene ras dan met het andere. Goede kennis zal ook de interesse van de verkoper wekken. Dit geeft een veiliger gevoel waardoor de verkoper wellicht jou boven een ander zal kiezen.


Verkopen

TIP 1: Beeld zegt alles
Wil je een goede indruk achterlaten met jouw foto’s en wil je dat jouw dier het beste naar voren komt? Zorg dan voor goed beeldmateriaal. De mooiste foto’s kun je maken met een goede camera. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld je telefoon. Tegenwoordig zitten op de meeste smartphone goede camera’s, waarmee je uitstekend beeldmateriaal kan creëren. Maak de foto’s bij voorkeur overdag, omdat je op dat moment het beste licht hebt. En probeer zoveel mogelijk verschillende foto’s te maken, zodat het karakter van het dier spreek in de verschillende foto’s.

TIP 2: Wees volledig
De makers van Okdier hebben de profielen zo ingericht dat je voldoende informatie kwijt kunt over jouw dier. Gebruik deze velden in het profiel om een zo volledig mogelijk beeld te creëren. Hierdoor krijgen de bezoekers een goed beeld van jouw dier en kunnen ze op deze manier beoordelen of dat dier ook het beste bij hun past. Wanneer je volledig bent kun je dit ook verwachten van de bezoekers. Zij zullen je voorbeeld volgen.

TIP 3: Wie ben jij?
Niet alleen het dier moet centraal staan, maar laat ook zien wie jij bent. Met wie hebben de geïnteresseerde te maken? Kom je betrouwbaar over? En ben je vindbaar? Al deze aspecten zullen het vertrouwen wekken van de geïnteresseerden. Laat jij goed zien wie jij bent, dan kan je dit ook vragen van degene die reageert op jouw advertentie.

TIP 4: Wie zoek jij?
Wees duidelijk in jouw eisen wat betreft een nieuw huis voor jouw dier. Je mag best wat criteria hebben waaraan de koper moet voldoen. Wees niet bang om dit te communiceren. Op deze manier krijg de koper ook een beter beeld wat er van hem verwacht wordt bij het aankopen van zo’n bijzonder bezit. Een dier is geen product, maar een uitbreiding van het gezin. Er zijn bepaalde aspecten nodig om ervoor de zorgen dat het dier goed terecht komt. Laat aan de geïnteresseerde weten wat jouw eisen zijn voor een mooi nieuwe huisje.