Over OKdier

Het ontstaan van Okdier
 

“Stel u bent op zoek naar een huisdier voor de kinderen. U denkt hierbij aan een kat, omdat de kinderen nog te jong zijn om een hond uit te laten. Waar gaat u dan beginnen met zoeken?Wellicht kunt u in de buurt vragen of iemand een nestjes heeft?Maar stel dat u een raskat wilt, waar gaat u dan de zoektocht beginnen? Vaak is bij deze vraag het internet onmisbaar. Er zijn veel websites en veel fokkers te vinden, maar hoe weet u welke fokker goed is? En heeft deze fokker op dit moment wel een nestje? Na uren zoeken op het internet besluit u om op een website te kijken waar veel mensen en fokkers hun katten aanbieden, namelijk een website voor rubriekadvertenties. Hier kunt u gelukkig veel nestjes vinden, maarja zijn al deze aanbieders wel betrouwbaar? Wordt er wel goed gezorgd voor de katjes? En is het wel een echte raskat? Zo zal deze zoektocht naar het geschikte huisdier nog een tijdje duren.“

Waar kan ik mijn huisdier te koop aanbieden? Wil ik wel dat mijn prachtige raskatten naast een advertentie van een tweedehands magnetron komen te staan? Zijn al deze mensen die reageren op mijn advertentie wel geschikt voor mijn soort katten? En komen mijn katten wel goed terecht?”

“Deze zoektocht wordt bespaart door het  betrouwbaar platform van Okdier. Deze is speciaal ontwikkeld voor mensen die op zoek zijn naar een huisdier en voor baasjes die hun huisdier te koop willen aanbieden. Door middel van dit platform wordt ervoor gezorgd dat zowel de aanbieders als de kopers van huisdieren een goed gevoel hebben bij de transactie. Het platform creëert een transparantie tussen de twee partijen waardoor iedereen met een betrouwbaar en veilig gevoel hun dieren een plek kunnen geven of aanbieden op het internet.”

“Kijk gerust rond op onze website en laat je inspireren door de wereld van dieren.”

Groetjes, 

Het Okdier-team

          Hoe werkt Okdier?

 

Het doel van Okdier

Op website van Okdier wordt alleen aandacht besteed aan de dieren en hun baasjes. Waarbij de kernwoorden zijn: vertrouwen, transparantie en diervriendelijk. Deze kernwoorden worden door de volgende tools in stand gehouden:

 

Het OKdier-keurmerk.

Dit keurmerk kan worden verdiend door adverteerder op de website. Dit keurmerk wordt uitgegeven wanneer de aanbieder is gecontroleerd op de volgende punten:

o                  Leefomgeving van de dieren

o                  Voeding van de dieren

o                  Uiterlijk van de dieren

o                  Aandacht voor de dieren

o                  Hygiëne van de dieren

o                  Gedrag van de dieren

Scoort men op alle punten een voldoende, dan zal het OKdier keurmerk worden geplaatst op de pagina van aanbieder of fokker. Dit is voor een koper een duidelijk teken dat de dieren uit een veilige en betrouwbare huisvesting komen. 
 

Een uitgebreid en overzichtelijke advertentiepagina

Op de pagina van de verkoper zullen verschillende categorieën voor iedereen zichtbaar zijn. Deze categorieën kunnen de beheerder van de pagina zelf invullen. Door dit te doen ontstaat er een overzichtelijk, transparant en compleet profiel van de verkoper en van het dier.

Sommige categorieën zijn verplicht om de transparantie te waarborgen. Hierdoor ontstaan er alleen betrouwbare en toegewijde verkopers die veel over hun dier(en) vertellen waardoor ze een goed nieuw huis kunnen vinden. 

Uitgebreid reactie veld voor de verkoper

Ook moet de verkoper weten met wie deze te maken heeft. Ze willen tenslotte een veilig en betrouwbaar nieuw huis voor hun dieren. Om ook transparantie te laten ontstaan vanuit de kopers, beschikt de website van OKdier over de volgende tool:

Voordat de koper kan reageren op de advertentie van verkoper dient deze kort wat vragen te beantwoorden. Deze antwoorden worden doorgestuurd naar de verkoper, samen met de reactie van de geïnteresseerde. De verkoper leert de koper op deze manier beter kennen en kan hierdoor een gefundeerde keuze maken of het huisdier ook geschikt is voor de koper.